Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Twijfels over gft?

Niet overal in Vlaanderen is de aparte inzameling van gft al zo lang ingeburgerd als in de Kempen; er zijn zelfs nu nog regio’s waar er geen inzameling van gft aan huis is. En dat zorgt voor verwarring, want vanaf dit jaar is het in heel Vlaanderen verplicht om gft apart in te zamelen. Voor de inwoners van Herentals (en bij uitbreiding de hele Kempen) verandert er nochtans niets. Al sinds de jaren ’90 wordt het gft hier immers apart ingezameld via de groene gft-containers. Inwoners kunnen bovendien hun keuken- en tuinafval ook zelf verwerken en kiezen voor thuiscomposteren en/of het houden van kippen.

Het belangrijkste is dat gft niet bij het restafval belandt. Dat is niet goed voor de portemonnee, want voor restafval betaalt u natuurlijk meer. Twijfels over wat er precies in de groene gft-container mag?

De juiste sorteerregels vindt u op www.iok.be/gft.

Of misschien kan u thuiscomposteren of kippen houden? Dan heeft u geen gft-container nodig en betaalt u niet voor uw gft. Een win-win, dus.

Wilt u een gft-container aanvragen? Dat kan via 0800 97 687 of diftar@iok.be.

Meer info op www.iok.be/afval/wat-kost-mijn-afval.

 

Jaarlijkse paddenoverzet: expert geeft lezing over paden en amfibieën

Elk jaar tussen half februari en eind april trekken padden naar hun voortplantingspoelen. Om ervoor te zorgen dat ze die veilig kunnen bereiken, organiseert Natuurpunt dan telkens een paddenoverzet.

De vrijwilligersgroep van de paddenoverzet in Noorderwijk haalt naar aanleiding van die jaarlijkse paddenoverzet, samen met het stadsbestuur, Dominique Verbelen naar Herentals voor een lezing over padden en amfibieën. Dominique is de paddenexpert van Natuurpunt. De lezing vindt plaats op donderdag 25 januari, om 19.30 uur, in zaal Meier in het stadsarchief (Molenvest 19). De lezing is gratis, maar vooraf inschrijven is wel nodig: paddenlezing@gmail.com.

 

2e Wintermarkt in woonzorgcentrum Sint-Anna op 26 januari

Het feestcomité van woonzorgcentrum Sint-Anna pakt op vrijdag 26 januari opnieuw uit met een Wintermarkt. Vanaf 15 uur kan u in en rond het woonzorgcentrum aan de Vorselaarsebaan 1/A kuieren langs gezellige kraampjes met handgemaakte producten en hapjes en drankjes.

Bent u ingeschreven als kandidaat-huurder bij woonmaatschappij LeefGoed?

Zorg dan dat u de pincode van uw elektronische identiteitskaart (e-ID) kent. Of installeer de app itsme op uw smartphone. Die heeft u nodig om vanaf 18 maart 2024 uw dossier als kandidaat-huurder te bevestigen of aan te passen in het online Centraal Inschrijvingsregister (CIR).

LeefGoed stuurt u in maart een brief met alle info over hoe u dat zelf kan doen en wanneer u kan langskomen.

Bent u de pincode van uw e-ID kwijt of vergeten, of is uw kaart geblokkeerd? Maak dan een afspraak met het stadsloket: 014-28 50 50 of online via www.herentals.be/afspraak.

Itsme installeren op uw smartphone? Vraag hulp aan familie, een buur of vrienden als het niet goed lukt.

Meer info op leefgoed.be

 

Nieuwe vacatures bij LeefGoed

Woonmaatschappij LeefGoed zoekt nieuwe collega's voor haar sociale en technische dienst.

Als  maatschappelijk werker/huurbegeleider (voltijds) werkt u mee aan één van de basisopdrachten van de woonmaatschappij en maakt u de bewoners weerbaarder en bewuster van hun rechten en plichten.

Als beheerder meldingen technische dienst (voltijds of deeltijds) verzorgt u de contacten met de bewoners over hun woning en herstellingen en vertaalt u hun meldingen in werkorders.

Naast een vast contract biedt LeefGoed nog tal van voordelen, zoals maaltijdcheques, een cafetariaplan voor de eindejaarspremie, flexibele werkuren en een opleidingsplan.

Alle inlichtingen over deze vacatures vindt u op leefgoed.be/vacatures.

AC

Deel dit artikel